De wereld is groter dan het klaslokaal

Daarom gaan wij met Erasmus+ naar Lissabon

ERASMUS+ Project Collab @ENCORA & @ETIC

Erasmus+

Het duurt nog wel eventjes voor we naar Portugal gaan, juni is pas binnen 6 maanden, maar we zijn er al wel mee bezig.
Begin december 2021 zijn er 2 ENCORA docenten naar Lissabon gegaan om het een en ander uit te klaren bij ETIC .
Een eerste info presentatie (pdf) vind je hier
Ben je geïntereseerd, aarzel dan niet om een van de begeleiders te contacteren.

Lissabon

Erasmus+

ERASMUS+ is er niet alleen om "hard" te werken, het opsnuiven van de lokale sfeer is ook belangrijk en in Lissabon zijn er, net zoals in elke stad, enkele "must see and must do's"


Zo ben je niet in Lissabon geweest als je geen ritje met tram 28 hebt gemaak. Deze beroemde tram doorkruist de stad van oost naar west en passeert onderweg de voornaamste wijken en bezienswaardigheden. Steile hellingen , smalle straatjes, weining comfort en veel gepiep maar ... "levende geschiedenis".

Erasmus+

Pastéis de Belém zijn een must voor de foodies onder ons. Dit typische taartje gevuld met banketbakkersroom en afgewerkt met citroenschil moet je proeven in een van de vele confeiterias die de wijk Belém rijk is.

Erasmus+

Fado het Portugese levenslied maakt van de weinig opbeurende gedachte dat "het noodlot onafwendbaar is" iets moois.
In de typische restaurants in de wijk "Alfama" zingen in het zwart geklede en door gitaren begeleide zangeressen over het leven in Portugal.
Een fado-avond is een avondvullend programma met eten, drank en muziek.En vergeten we niet de verschillende stranden, musea, restaurants, terrasjes, ... .

ETIC

Erasmus+

In Lissabon gaan we samenwerken met curisten van ETIC.
Een school die zoals ETIC cursussen geeft in de creatieve industrie, is in daar eerder uniek.
Net zoals bij ENCORA is bij ETIC leren door te doen het belangrijkste. Verder dan alleen academische kennis verwerven, wordt het ontwikkelen van kritisch denken, analiseren, het vermogen om uitdagingen te overwinnen en de ontwikkeling van technische vaardigheden naar voren geschoven.

Erasmus+

Erasmus+

Erasmus+ is een Europees subsidieprogramma voor onderwijs en opleiding.
Het programma heeft onder meer als doel om innovatie te ondersteunen en de samenwerking en mobiliteit met EU-partnerlanden te bevorderen. Maar wat voor ons het belangrijkste is:

Erasmus+ staat open voor cursisten uit het volwassenen-onderwijs

Encora Internationaal

Encora Internationaal

CVO-Encora ondersteunt meerdere internationale projecten één daarvan richt zich tot de opleidingen binnen de "grafische cluster".
20 cursisten uit de opleidingen Grafisch designer, web-designer en web-ontwikkelaar krijgen de kans om samen met Portugese collega's uit verschillende diciplines een project uit te werken.
De eerste 2 weken van juni 2022 gaan we onze Portugese collega's online ondersteunen, de laatste 2 weken van juni 2022 gaan we ter plaatsen en vervolledigen we samen met hen het project in Lissabon.

Blijf uitkijken naar meer over webontwikkeling en Erasmus+ in Lissabon